+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović prisustvovao otvaranju VIVA festivala

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović prisustvovao je sinoć,sa suprugom, ceremoniji svečanog otvaranja trećeg međunarodnog festivala ekološkog, religijskog, turističkog i omladinskog dokumentarnog filma VIVA FESTIVAL.

Potpredsjednik Dunović je i ove godine naglasio značaj ovog festivala, koji je kulturološkog i umjetničkog karaktera, te obrađuje bitne oblast kao što je ekologija, turizam, religija.

„Ovaj festival je i odlična prilika za mlade ljude u našoj zemlji da kroz omladinski dokumentarni film pokažu šta znaju, i usavrše svoja znanja i talente. Na ovom fesitivalu možete upoznati eminentne ljude iz svijeta filma koji kroz umjetnost ukazuju na propuste, ali i na pozitvine stvari iz našeg okruženja. Podržao sam rad ovog festivala prošle godine, a to ću raditi i ubuduće“, kazao je potpredsjednik Dunović.

Takođe je iskazao zahvalnost organizatorima ovog Festivala što rade na očuvanju filma kao umjetničkog izraza i promovišu mlade umjetnike iz naše zemlje, uputivši čestitke svim ovogodišnjim dobitnicima nagrada festivala. Ceremonija je upriličena u Pozorištu mladih u Sarajevu uz premijeru filma „Priroda vas treba“, autora Marka Pearcea iz Australije.

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović prisustvovao otvaranju VIVA festivala

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top