+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Redukcije vode u Sarajevu će biti dok unutar SDA ne dogovore raspodjelu novca od EBRD-a

Skupština Kantona Sarajevo je, sve su prilike, bez potrebe donijela odluku o smjeni Skupštine Javnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”.

Suprotno Zakonu o privrednim društvima smijenjena Skupština je, netom prije svoje smjene, donijela izmjene Statuta preduzeća po kojem se novi saziv Skupštine “Vodovoda i kanalizacije” može sazvati na poziv direktora preduzeća.

U prevodu – direktor bi trebao sazvati sam sebi sjednicu skupštine na kojoj bi, vjerovatno, bio smijenjen.

Do toga, očito, neće doći dok ne reaguje Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje poslovično šuti na sve važne teme u KS, ili dok se unutar SDA dvije struje ne dogovore oko raspodjele ogromnog novca za “rekonsturkciju vodovodne mreže” u KS.

Krivično djelo je počinjeno izmjenom statuta “Vodovoda i kanalizacije” ali niko ne reaguje niti je odluka o smjeni objavljena u Službenom listu KS. Sve je, očito, dobro organizovana farsa sa ciljem međusobne raspodjele novca.

Kredit koji je Skupština KS odobrila za rekonstrukciju vodovodne mreže u Kantonu Sarajevo iznosi 40 miliona KM. Novac još nije utrošen niti će, očito, biti sve dok se strukture, njih dvije, unutar SDA ne dogovore kako će između sebe raspodijeliti ovaj novac angažujući njima bliske firme koje će “rekonstruisati” vodovodnu mrežu u KS.

Inače vode u Kantonu Sarajevo ima i moralo bi je biti u svakom domaćinstvu. Na slavinama građana Kantona Sarajevo nema vode, i ima redukcije, jer se na taj način priprema teren “za veliku rekonstrukciju vodovodne mreže” koja će se, nakon što se građani KS napate sa vodosnadbjevanjem, prihvatiti objeručke i niko neće pitati ni ko je izvođač niti kolika je cijena.

Zanimljivo Skupšina Kantona Sarajevo donijela je odluku o smjeni Skupštine “Vodovoda i kanalizacije” KS. Još zanimljivije ova odluka nije objavljena u Službenom listu KS što, izgleda, pokazuje da i neće biti sve dok se dvije struje SDA, novogradska i ona novosarajevsko-centraška ne dogovore kako i kome će pripasti novac od EBRD-ovog kredita.

Čim se dogovori raspodjela novca na slavinama građana Kantona Sarajevo poteći će i voda.

Inače vode ima ali, kao što smo već napomenuli, svjesno se izaziva kriza da bi se na istoj zaradilo.

Izvor: BNN.BA

Redukcije vode u Sarajevu će biti dok unutar SDA ne dogovore raspodjelu novca od EBRD-a

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top