+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Vlada Kantona Sarajevo još jednom udarila na džepove građana Kantona Sarajevo

Vlada Kantona Sarajevo je po ko zna koji put, na sramotan način, valjda kako su i navikli, „ispod žita“, provukla još jednu odluku kojom je udarila na džepove građana Kantona Sarajevo.

Krijući se iza saopštenja Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Toplane“, koje je građane Kantona „obavjestilo da je Vlada Kantona Sarajevo vanrednoj sjednici, održanoj 31.05.2017. godine, donijela  Odluku o povećanju cijene usluga centralnog grijanja za sve kategorije korisnika u visini od 8,3 % a koja će se primjenjivati od 1. aprila 2017. godine,  a, razlika u cijeni korisnicima će biti naplaćena retroaktivno.

Vlada Kantona  se  ovaj put sa građanima „prvoaprilski našalila“, sa vremenskim odmakom od dva mjeseca, ali će „retroaktivna“ šala ostaviti gorak ukus i kiseo osmjeh na licima građana, jer su njihovi novčanici ioanako već prilično prazni, a ovakav udar na građane bez gledanja u oči, krijući se iza saopštenja „Toplana“ govori o karakteru i načinu kako se Vlada ophodi prema stanovnicima Sarajeva, i način kako gleda na njih.

Demokratska fronta najoštrije osuđuje ovako bahat pristup kantonalne vlade, i traži hitno da se navedena odluka povuče, jer  je ovakva odluka, donesena na kukavički način, na tajnoj sesiji, ništa drugo, nego još jedna pljačka građana Kantona Sarajevo.

Vlada Kantona Sarajevo još jednom udarila na džepove građana Kantona Sarajevo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top