+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Demokratska fronta: “Što je babi milo, to joj se i snilo!”

Mada do opštih parlamentarnih izbora ima još mnogo vode da proteče, aktuelni vlastodršci podobro su se zabrinuli da do tada, pod tepih stavljajući raspad i frakcionaštvo u vlastitim strankama, koriste sva moguća sredstva da „na vrijeme“ uklone sa političke scene sve one partije ili građanske inicijative koje bi im mogle ugroziti nastavak vladavine. A to bi, narodski rečeno, značilo da bi promjenom vlasti u ovoj zemlji, na svjetlo dana i pod zakonske sankcije došle sve poslijeratne malverzacije vladajućih oligarhija, od onih materijalnih i enormnog bogaćenja pa do principa „zavadi (narod) pa vladaj“  koji provode već četvrt vijeka.

Naravno da im je DF, kao stranka lijeve opcije i dalje, i još uvijek i bez obzira na skoro svakodnevne  insinuacije i olajavanja – trn u oku.

Tako gledamo i na „friško“ objavljen tekst u jednom SDA portalu, kako je  (možete misliti) stranački vrh DF-a  dobio“crno na bijelo da je Komšić najavio gašenje DF-a“  i njegovo „utapanje u SDP“!

Providno, stupidno, ali i vrlo znakovito: Direktiva stranačko obavještajnih krugova jeste da se DF po svaku cijenu skine sa političke scene do 2018. Pogodite zašto?

Istina je slijedeća: Demokratska fronta radi na dokumentu, dogovoru, strategiji – pružanja ruke svim lijevo građanski orijentisanim partijama, pokretima, udruženjima građana, radnicima, studentima, sindikalcima – da se programski i koordiniranim  (dogovorenim i usklađenim) djelovanjem udružimo protiv vladajućih oligarha-nacionalista i skinemo ih, svi zajedno, sa vlasti na narednim opštim izborima.

To je jedino što je tačno, i što svi naši članovi i simpatizeri znaju i na tom planu se i te kako radi.

Sve drugo je laž, podvala i insinuacija.

To nas neće pokolebati u ostvarenju našeg, a cijenimo i nauma najvećeg dijela građana i naroda ove, nama jedine Bosne i Hercegovine – koja će biti JEDNA, KOJU NIKO CIJEPATI I DIJELITI NEĆE, U KOJOJ ĆEMO SVI BITI JEDNAKI PRED ZAKONOM.

A ako se taj naum i ostvari, naručioci ovog i sličnih pamfleta, mogli bi udobne kabinete u kojima sada „vladaju i haraju“ zamjeniti malo neudobnijim smještajem, što su i zaslužili!

Demokratska fronta: “Što je babi milo, to joj se i snilo!”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top