+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Doktore načelniče, samo je jedno pitanje – čiji je kadar smijenjeni direktor?

Nakon što je Općinsko povjereništvo Demokratske fronte Novo Sarajevo podnijelo krivične prijave protiv uprave Javnog preduzeća ONSA d.o.o. Sarajevo i načelnika Općine Novo Sarajevo Hasana Tanovića, pravdajući sebe i pokušavajući da umanji svoju odgovornost, načelnik Tanović je u jednom od svojih naprasnih gostovanja u medijima u kojima prosta pitanja naziva kompleksnim izjavio: ‘Da li bivša uprava ima neke veze sa činjenicom da su se neke stvari mogle zaustaviti da su ih prijavili nadležnim organima?’.

Načelniče, bivša uprava može odgovarati za nešto što je ona  napravila, a  ne što je napravila nova, VAŠA uprava, VAŠ kadar, jer ste se na tom kadru prvi put sporiječkali sa Strankom ‘Narod i pravda’, onom čiji ste kandidat na izborima bili.

Načelniče, Nadzorni odbor, Skupština preduzeća i VI kao načelnik, a što vam je svima bila zakonska obaveza, propustili ste da vršite nadzor nad radom preduzeća skoro dvije godine i time je Javnom preduzeću ‘ONSA’, odnosno građanima Općine Novo Sarajevo nanesena šteta koja će na kraju iznositi nekoliko stotina hiljada KM.

Mi nemamo kompleksnih pitanja, samo jedno, obično, odgovorite sa da ili ne – da li je smjenjeni direktor JP ONSA d.o.o. Sarajevo bio vaš kadar?

Samo ‘DA’ ili ‘NE’.

Nemojte vi po medijima nabrajati ‘krivce’ kojima biste umanjili sopstvenu odgovornost, imaju nadležni organi kojima je to posao.

Općinsko povjereništvo Demokratske fronte Novo Sarajevo

Doktore načelniče, samo je jedno pitanje – čiji je kadar smijenjeni direktor?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top