+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Kako sarajevska elita ponižava narod: NS i SDP sakrili povećanje cijene kupona nezaposlenim građanima

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da će u Kantonu Sarajevo cijene kupona za nezaposlene osobe biti podignute sa 15 KM na 30 KM, mnogi istaknuti članovi današnje opozicije, a donedavno vlade „šestorke“ kojom je upravljao Elmedin Konaković, su krenuli sa napadima na Vladu KS. 

To bi bilo sasvim opravdano, da istu odluku o povećanju nisu donijeli upravo članovi smijenjene vlade, osnosno kadrovi Naše stranke i SDP-a.

Krijući povećanje cijena kupona nezaposlenim građanima, i optužujući druge za njihova djela, nastoje da obmanu i ponize građane.

Javnosti je već dostupan originalni sporazum o povećanju cijene, potpisan od strane Edina Forte, nekadašnjeg premijera Kantona Sarajevo. Ironično je da se radi o bivšem premijeru koji je i sam bio nakratko nezaposleni. Naime, nakon smjene vlade Forto nije uspio pronaći novo zaposlenje, pa je kreirana nova pozicija u Našoj stranci kako bi mogao nastaviti primati platu sa budžeta, što mnogi nezaposleni ne mogu ni zamisliti.

Ovo je samo jedan u nizu katastrofalnih poteza vlasti “šestorke”, nakon stranačkih zapošljavanja, pokušaja premijera Forte da uzme dupli paušal i laganja u javnosti kako to nije učinio, pokušaja da se dodijeli 200.000 KM fiktivnoj instituciji “Institut za kulturu i umjetnost” gdje su postavljeni članovi Naše stranke, imenovanjem osuđenih osoba poput Zarfe Dupovac i ratnih zločinaca poput Envera Zornića I mnogih drugih skandala koji su potresali vladu “šestorke”.

Kako sarajevska elita ponižava narod: NS i SDP sakrili povećanje cijene kupona nezaposlenim građanima

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top