Kako sarajevska elita ponižava narod: NS i SDP sakrili povećanje cijene kupona nezaposlenim građanima

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da će u Kantonu Sarajevo cijene kupona za nezaposlene osobe biti podignute sa 15 KM na 30 KM, mnogi istaknuti članovi današnje opozicije, a donedavno vlade „šestorke“ kojom je upravljao Elmedin Konaković, su krenuli sa napadima na Vladu KS. 

To bi bilo sasvim opravdano, da istu odluku o povećanju nisu donijeli upravo članovi smijenjene vlade, osnosno kadrovi Naše stranke i SDP-a.

Krijući povećanje cijena kupona nezaposlenim građanima, i optužujući druge za njihova djela, nastoje da obmanu i ponize građane.

Javnosti je već dostupan originalni sporazum o povećanju cijene, potpisan od strane Edina Forte, nekadašnjeg premijera Kantona Sarajevo. Ironično je da se radi o bivšem premijeru koji je i sam bio nakratko nezaposleni. Naime, nakon smjene vlade Forto nije uspio pronaći novo zaposlenje, pa je kreirana nova pozicija u Našoj stranci kako bi mogao nastaviti primati platu sa budžeta, što mnogi nezaposleni ne mogu ni zamisliti.

Ovo je samo jedan u nizu katastrofalnih poteza vlasti “šestorke”, nakon stranačkih zapošljavanja, pokušaja premijera Forte da uzme dupli paušal i laganja u javnosti kako to nije učinio, pokušaja da se dodijeli 200.000 KM fiktivnoj instituciji “Institut za kulturu i umjetnost” gdje su postavljeni članovi Naše stranke, imenovanjem osuđenih osoba poput Zarfe Dupovac i ratnih zločinaca poput Envera Zornića I mnogih drugih skandala koji su potresali vladu “šestorke”.

Kako sarajevska elita ponižava narod: NS i SDP sakrili povećanje cijene kupona nezaposlenim građanima

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top