Demant na izjavu Igora Stojanovića, zastupnika SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo

Uz svo uvažavanje Igora Stojanovića, zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo ispred SDP BiH, molimo ga da ne plasira u javnost netačne informacije pokušavajući njima opravdati pogrešne kadrovske poteze partije kojoj pripada.

Naime, Igor Stojanović je u emisiji ‘Dan uživo’ na TV N1 uporedio aktuelnu smjenu imenovanog direktora KJKP ‘Toplane’ Envera Zornića sa razrješenjem v.d. direktora KJKP ‘Park’ Amara Keče.

Amar Kečo nije smijenjen nego je razješen dužnosti nakon što mu je istekao mandat od dva mjeseca kao v.d. direktora u periodu od 11. aprila do 11. juna.

Molimo uvaženog zastupnika da ne upoređuje nešto što je apsolutno neuporedivo.

KO DF Sarajevo

One Response to “Demant na izjavu Igora Stojanovića, zastupnika SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo”

 1. Igor Stojanović

  sep 29. 2019

  Poštovane kolege,
  niti mi je namjera da opravdam poteze SDP BiH, niti sam bivšeg Direktora Amara Keču stavio u isti kontekst smjene sa kadrom SDP BiH. Ako pažljivo pogledate cijeli snimak, a ne samo dio u kojem se govori o Amaru Keči, vidjećete da sam najmanje 3 puta rekao da je SDP-ova kadrovska komisija katastrofalno pogriješila.
  Sa druge strane, Amar Kečo je spomenut isključivo u kontekstu da nije ostao na poziciji Direktora. Što znači da u šestorci Direktori nisu nezamjenjivi i da Zornić nije prvi Direktor koji više neće biti Direktor. To sam isključivo rekao da bi voditelju emisije dao do znanja da šestorka ne vodi kanton na isti način kao što ga je vodila SDA. Ne ulazeći u razloge zašto Amar Kečo nije ostao Direktor, i smatrajući da je to isključivo unutrašnja stvar DF-a, izvinjavam vam se ako ste i pomislili da ga stavljam u kontekst nekoga ko je smijenjen zbog ratnog zločina.

  S poštovanjem

  Igor Stojanović

  Reply to this comment

Ostavite komentar