+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

OO DF Ilidža: Izvještaj sa 14. redovne sjednice OV Ilidža

Već je postalo uobičajeno da se na sjednicama Općinskog vijeća Ilidža omalovažavanju institucije vijeća, vijećnici, pravobranilaštvo Općine i zakoni ove države.

Načelnik Senaid Memić je dao 3 zaključka na usvajanje Vijeću, iako ti zaključci nisu bili u skladu sa zakonom i Statutom, niti su bile tačke dnevnog reda. U svemu tome imao je podršku predsjedavajućeg Općinskog vijeća Muhameda Omerovića koji je zadužen da nezakonite odluke “progura” na glasanje, i sada možemo reći da je čovjek majstor “marifetluka”. Na svim tačkama imali su potrebnu minimalnu većinu od 16 ruku, a ta šesnaesta ruka je takva da… bolje ne trošiti riječi.

Radi straha koji se uvukao u klimavu većinu, danas je vrijeđan vijećnik gosp. Miro Grbavac jer je čovjek imao svoj stav koji nije bio po željama većine, tj. SDA.

Žalosno je to da je predsjedavajući vijeća napao vijećnika Amara Keču jer je pri svom izlaganju gospodina, profesora, doktora, hadžiju, načelnika Senaida Memića, nazvao samo imenom Senaid Memić i to je za SDA ogromna uvreda, a nije uvreda kada se vijećniku iz opozicije kaže da se kurva?!

Ali ničija nije do zore gorjela!

Moramo da pohvalimo klubove vijećnika SDP-a, Naše stranke, Prve stranke, Narod i pravda, BPS – Miro Grbavac i samostalni vijećnik Madeško Mirsad, koji su činili jaku ekipu od 15 vijećnika, koja je natjerala većinu da se dobro namuči da bi progurala svoje sumnjive rabote.

OO DF Ilidža: Izvještaj sa 14. redovne sjednice OV Ilidža

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top