Bećirović: SBB je glasao protiv narukvica za djecu koja boluju od autizma, džaba se peru

Damir Bećirović, zastupnik Demokratske fronte u Zastupničkom domu Bosne i Hercegovine, oglasio se saopćenjem za javnost, a u vezi s pisanjim, kako se navodi, Dnevnog avaza. Saopćenje prenosimo u cijelosti, bez izmjena.

– Razumijem pokušaje SBB-a, njihovih medija i “objektivnih” novinara koji pokušavaju od sebe napraviti političku opoziciju ali je činjenica da oni to nisu i da su ništa drugo nego pudlica Bakira I. i njegove SDA koji ih koriste kako to njima zatreba! Vratimo se na glasanje o amandmanima na prijedlog Zakona o budžetu institucija BiH. Jedina istina jeste da su zastupnici SBB-a glasali protiv amandmana Maje Gasal Vražalica o nabavci narukvica za djecu koja boluju od autizma kao i da su zastupnici SBB-a glasali protiv, za razliku od zastupnika DF-a koji su bili ZA, amandmana kolega iz Nezavisnog bloka kojima se ukidaju sredstva članovima Predsjedništva i Vijeća ministara!

Također, o kakvoj principijelnosti kolega iz SBB-a je riječ govori i finalno glasanje o Budžetu BiH koji su, i bez njihovih amandmana, podržali sa obje ruke. Da bi još bolje objasnio dešavanja koja su prethodila svemu treba se podsjetiti i dešavanja na Komisiji za finansije i budžet koja je održana na pauzi zasjedanja Zstupničkog doma. Ponovit ću ono što sam rekao i na Komisiji, da DF neće podržati ni jedan od amandmana koji dolaze od pozicije, kojoj pripada i SBB, jer se radi o čistom politikanstvu i pranju savjesti! Vijeće ministara BiH je usvojilo Budžet jednoglasno, znači da je za njega glasao i ministar iz SBB-a što je gosp. Bevanda potvrdio na samoj Komisiji.

Znači, imali su mogućnost tokom pripreme Budžeta da traže da se izbriše ta stavka ali nisu htjeli ili nisu smjeli. Imali su i drugu mogućnost da podrže amandmane Nezavisnog bloka koji ukidaju ta sredstva ali opet nisu htjeli ili nisu smjeli. Također, predstavnik SBB-a u Komisiji za finansije i budžet nije dao glas za amandmane kolega kojima bi se ukinule rezerve i nije dao glas za amandmane kolegice Maje Gasal Vražalica. Uz sve to na kraju pokušava se eskivirati glasanje o Zakonu o budžetu i traži od predsjedavajućeg Komisije da upiše da nije u sali, iako sjedi odmah do njega! U prilogu se nalaze spiskovi glasanja a ukoliko kolege iz SBB-a i njihova “objektivna” novinarka žele možemo zajedno preslušati tonski zapis sa Komisije za finansije i budžet – saopćio je Bećirović.

Bećirović: SBB je glasao protiv narukvica za djecu koja boluju od autizma, džaba se peru

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top