+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Održana konstituirajuća sjednica KO DF Kantona Sarajevo

Jučer je, u prostorijama DF BiH, održana konstituirajuća sjednica Kantonalnog odbora Demokratske fronte Kantona Sarajevo na kojoj su prisustvovali svi izabrani odbornici i predsjednici općinskih odbora DF iz Kantona Sarajevo.

Za ovu sjednicu je bio predložen sljedeći dnevni red:

  1. Informacija o verifikaciji unutarstranačkih izbora
  2. Imenovanje tehničkog sekretara Kantonalnog odbora
  3. Razmatranje načima rada i komunikacije sa članovima Kantonalnog odbora
  4. Razno

Nakon otvaranja sjednice, novoizabrani predsjednik KO, gosp. Sead Milavica, dao je riječ svom prethodniku na funkciji,  dr. Šemsudinu Džeki.

Bivši predsjednik je čestitao novom predsjedniku i članovima KO na izboru i prisjetio se rada KO u prethodnom periodu, ukazao na tadašnju problematiku, te se stavio na raspolaganje novom predsjedniku i KO za bilo koju vrstu pomoći.

Nakon uvodnih riječi bivšeg i novog predsjednika, jednoglasno je usvojen predloženi dnevni red.

U nastavku sjednice su se svi članovi KO u nekoliko rečenica predstavili ostalim kolegama a odmah zatim  je jednoglasno  izabran novi/stari tehnički sekretar KO DF KS, gosp. Senad Hasanović.

Iako je ovo bila konstituirajuća sjednica, diskusijama članova KO je prerasla u radnu, te su određene i komisije za izradu  Plana rada KO, Poslovnika o radu KO i za informisanje.

Predsjednik Milavica je izvjestio članove da će se odmah pristupiti i izboru članova Predsjedništva KO u čijem će se sazivu naći minimalno po jedan član iz svake općinske organizacije.

Također, predsjednik je najavio za naredni period i održavanje sjednica svake sedmice, jer nam, kako je rekao, predstoji mnogo posla u pripremi terena za funkcionisanje Kantonalnog odbora u punom kapacitetu i snazi.

Nakon sastanka upriličeno je druženje članova KO kojem su prisustvovali i članovi Predsjedništva DF BiH, potpredsjednik Federacije BiH gosp. Milan Dunović i predsjednik DF-a gosp. Željko Komšić.

Održana konstituirajuća sjednica KO DF Kantona Sarajevo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top