+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Bećirović: SBB je glasao protiv narukvica za djecu koja boluju od autizma, džaba se peru

Damir Bećirović, zastupnik Demokratske fronte u Zastupničkom domu Bosne i Hercegovine, oglasio se saopćenjem za javnost, a u vezi s pisanjim, kako se navodi, Dnevnog avaza. Saopćenje prenosimo u cijelosti, bez izmjena.

– Razumijem pokušaje SBB-a, njihovih medija i “objektivnih” novinara koji pokušavaju od sebe napraviti političku opoziciju ali je činjenica da oni to nisu i da su ništa drugo nego pudlica Bakira I. i njegove SDA koji ih koriste kako to njima zatreba! Vratimo se na glasanje o amandmanima na prijedlog Zakona o budžetu institucija BiH. Jedina istina jeste da su zastupnici SBB-a glasali protiv amandmana Maje Gasal Vražalica o nabavci narukvica za djecu koja boluju od autizma kao i da su zastupnici SBB-a glasali protiv, za razliku od zastupnika DF-a koji su bili ZA, amandmana kolega iz Nezavisnog bloka kojima se ukidaju sredstva članovima Predsjedništva i Vijeća ministara!

Također, o kakvoj principijelnosti kolega iz SBB-a je riječ govori i finalno glasanje o Budžetu BiH koji su, i bez njihovih amandmana, podržali sa obje ruke. Da bi još bolje objasnio dešavanja koja su prethodila svemu treba se podsjetiti i dešavanja na Komisiji za finansije i budžet koja je održana na pauzi zasjedanja Zstupničkog doma. Ponovit ću ono što sam rekao i na Komisiji, da DF neće podržati ni jedan od amandmana koji dolaze od pozicije, kojoj pripada i SBB, jer se radi o čistom politikanstvu i pranju savjesti! Vijeće ministara BiH je usvojilo Budžet jednoglasno, znači da je za njega glasao i ministar iz SBB-a što je gosp. Bevanda potvrdio na samoj Komisiji.

Znači, imali su mogućnost tokom pripreme Budžeta da traže da se izbriše ta stavka ali nisu htjeli ili nisu smjeli. Imali su i drugu mogućnost da podrže amandmane Nezavisnog bloka koji ukidaju ta sredstva ali opet nisu htjeli ili nisu smjeli. Također, predstavnik SBB-a u Komisiji za finansije i budžet nije dao glas za amandmane kolega kojima bi se ukinule rezerve i nije dao glas za amandmane kolegice Maje Gasal Vražalica. Uz sve to na kraju pokušava se eskivirati glasanje o Zakonu o budžetu i traži od predsjedavajućeg Komisije da upiše da nije u sali, iako sjedi odmah do njega! U prilogu se nalaze spiskovi glasanja a ukoliko kolege iz SBB-a i njihova “objektivna” novinarka žele možemo zajedno preslušati tonski zapis sa Komisije za finansije i budžet – saopćio je Bećirović.

Bećirović: SBB je glasao protiv narukvica za djecu koja boluju od autizma, džaba se peru

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top