+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

SDA Novi Grad traži od vrha stranke da otkažu podršku Elmedinu Konakoviću

Na sjednici Izvršnog odbora SDA Novi Grad Sarajevo održanoj 23. oktobra, odbornici stranke su jednoglasno usvojili zaključak u kojem od Kantonalnog odbora i Predsjedništva SDA traže uskraćivanje podrške premijeru Kantona Sarajevo Elmedinu Konakoviću.

Kako stoji u zaključku, odbornici smatraju da Konaković degradira SDA čiji je i sam funkcioner, a u navodnoj namjeri da “izgradi spostveni lik i političku figuru”. Konakovića se optužuje da se, u navodnoj borbi sa nesposobnim kadrovima, obrušava isključivo na funkcionere SDA, a da su druge partije zaštićene.

“Najporaznija je činjenica da je u Skupštini KS uspostavio neformalnu, ali matematičku većinu, ne rezultatima rada Vlade, nego šurovanjem sa svojim bivšim skupštinskim kolegama, koristeći pri tome poziciju premijera da zadovoljava njihove različite interese. Na taj je način Konaković obezvrijedio Klub zastupnika SDA u Skupštini, a u tome ima svesrdnu podršku provjerenih neprijatelja SDA poput Peđe Kojovića, Mirsada Pindže, Semira Halilovića i drugih, čije kadrove Konaković postavlja i zapošljava, nazivajući ih ‘ekspertima'”, stoji između ostalog u zaključku Izvršnog odbora SDA Novi Grad Sarajevo.

Konaković se optužuje da je zbog navodne lične sujete i netrpeljivosti prema bivšem direktoru KJKP Vodovod i kanalizacija Neziru Hadžiću, ugrozio život svih stanovnika Kantona Sarajevo odbijajući da pomogne preduzeću tokom 2016. i 2017. godine.

Izvršni odbor SDA Novi Grad smatra da je Konaković u ViK-u proveo “puč” i da je na ključna mjesta u preduzeću postavio svoje prijatelje i rodbinu svojih prijatelja. Njemu na teret stavlja se i gubitak GRAS-a od sto miliona KM, oscilacije u cijeni grijanja, donošenje pa povlačenje odluke o podsticajima za privatne firme i slično.

Naposljetku, odbornici Konakovića nazivaju “gujom u njedrima” koja će skupo koštati građane Kantona, a time i Stranku demokratske akcije.

SDA Novi Grad traži od vrha stranke da otkažu podršku Elmedinu Konakoviću

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top