+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Dvorana na Grbavici u utorak dobija ime, velika podrška nazivu “Goran Čengić”

Naime, 26. septembra se održava sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo, na kojoj će se vijećnici i vijećnice izjašnjavati o imenu sportske dvorane na Grbavici. Naša stranka, SDP BiH, Demokratska fronta Bosna i Hercegovina i Gradjanski savez BiH su opredjeljeni za ime Gorana Čengića.

“On je ispunio svoju ljudsku dužnost. Ispunimo i mi svoju”, poručili se predstavnici Naše stranke koja je još 2013. godine predložila da se dvorani dodijeli ime bh. sportiste.

 Njegovo ime je zapravo predloženo još 2008. godine na Općinskom vijeću Novo Sarajevo, a pomenutu inicijativu podržao je Općinski načelnik Nedžad Koldžo.

Podsjećamo, Čengić je u SFRJ bio poznat kao jedan od najboljih rukometaša koji je pored nastupa za reprezentaciju svoje vrijeme proveo u Crvenoj zvezdi i Bosni.

Čengić je stradao početkom opsade Sarajeva. 14. juna 1992. godine od velikosrpskih ubica bezuspješno je pokušao spasiti komšiju Husniju Ćerimagića. Nakon hapšenja, obojicu je na Trebević odveo i ubio danas osuđeni ratni zločinac Veselin Vlahović Batko.

Dvorana na Grbavici u utorak dobija ime, velika podrška nazivu “Goran Čengić”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top