+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Predstavljeni kandidati na listi Koalicije DF-GS: Adna Pandžić kandidatkinja za načelnicu, nositeljica liste Marijela Margeta Hašimbegović

Sinoć, sastankom u Sportskoj dvorani Novo Sarajevo na Grbavici, ozvaničen je početak predizbornih aktivnosti Koalicije DF-GS za Novo Sarajevo.

Sastanku je prisustvovalo 35 kandidatkinja i kandidata za Općinsko vijeće i kandidatkinja za načelnicu Općine Novo Sarajevo, Adna Pandžić.

Gosti iz viših organa Demokratske fronte i Građanskog saveza su kolegama dali neke opšte smjernice za pripremanje individualnih kampanja, a kandidatima su se predstavile i Adna Pandžić, kandidatkinja za načelnicu Općine Novo Sarajevo, te Marijela Margeta Hašimbegović, nositeljica liste Koalicije DF-GS za Općinsko vijeće Novo Sarajevo.

Adna Pandžić je u svom obraćanju prisutnima rekla: “Ja sam Adna Pandžić. Rođena sam 04. 12. 1996. godine.

Studirala sam na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije. Učesnica sam mnogobrojnih seminara i panela, a posebno ističem one u organizaciji NATO, UNDP, Atlanske inicijative…

Veliko mi je zadovoljstvo i čast biti kandidatkinja za nečelnicu u ime koalicije DF-GS koja je trenutno jedina prava lijevica na političkom spektru. Motiv mi je što u sebi nosim hiljadu snova o boljoj i ljepšoj budućnosti naše općine, grada i države. Vrijeme je da upravljanje općinom Novo Sarajevo pripadne mladim školovanim ljudima koji će svojim idejama, radom i ambicijom prekinuti decenijsku vladavinu nerada. Mislim da će građani općine Novo Sarajevo prepoznati naš program koji se zasniva na rješavanju zajedničkih problema.

Hrabro i odlučno sam sebi postavila zadatak da napravimo promjene.

Dijete sam veterana borca Armije Bosne i Hercegovine, koji je sa 16 godina ustao i bio spreman položiti svoj život za nasu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Moja najveća inspiracija je upravo ta borba naših roditelja za bolje sutra.
BiH je moj dom i ja drugog nemam!
Novo Sarajevo pobjeđuje!”

Marijela Margeta Hašimbegović je svoje predstavljanje započela rečenicom: “Rijetko ko ima ovo što ima naša lista, a to je da su dva stuba ove kampanje dvije žene.”, te nastavila:

“Zastupljenost žena u oblasti političkog života BiH vrlo je skromna. Još uvijek nemamo istinski prodor žena koje mogu da donesu ogroman uticaj i doprinos političkom životu. Smatram da je neophodno raditi na osnaživanju žene za aktivnim učešćem u provođenju politika i društvenih procesa. Žena je danas na marginama političke moći i procesi za ostvarivanje prava ravnopravnosti spolova dešavaju se jako sporo.

Kroz  svoje  višedecenijsko  djelovanje u Pozorištu posvećena sam uticaju, oblikovanju i razvoju društva u cjelini sa ciljem  poboljšanja kvaliteta života građana. Govor pozorišne scene je slika društva kojeg živimo uz snažnu korektivnu kreativnu moć da prepozna, razumije i mjenja svoje društvo.

Referirajući se na svoje obrazovanje kao diplomiranog inženjera arhitekture potpuno stručno mogu učestvovati po pitanjima iz oblasti urbanističko – stambene politike, vodovodne i putne infrastrukture, parking prostora… Ogroman doprinos mogu pružiti u oblasti poboljšanja poslovnog okruženja, adaptacije i modernizacije obrazovnih institucija i svakako kao veliki empata mogu učestvovati u procesima koji se tiču pitanja modernizacije škola za djecu sa invaliditetom, rada sa mladima, penzionerima, boračkom populacijom. Moj rad ticao se svakako i internacionalne saradnje i na tom polju ostvarila sam promociju kulture naše zemlje izvan granica BiH. 

Životne vrijednosti za koje se vrijedi boriti za sebe i svoju porodicu, za svoje komšije, prijatelje i sve građane BiH jesu sloboda, pravda i solidarnost i na tom putu ostajem dosljedna. 

Novo Sarajevo pobjeđuje!”, zaključila je Marijela Margeta Hašimbegović.

Predstavljeni kandidati na listi Koalicije DF-GS: Adna Pandžić kandidatkinja za načelnicu, nositeljica liste Marijela Margeta Hašimbegović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top